Kačacia pečeň

Placka s kačacou pečeňou a jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr zo zemiakov, vajíčka, múky, cesnaku, soli, korenia a majoránu pripravíme cestíčko ako na zemiakové placky, z ktorého upečieme 8 placiek s priemerom asi 10 cm. Kačaciu pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie rezance.
  2. Pečeň opražíme na rozohriatom oleji, pridáme 1 jablko pokrájané na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme rozmixované paradajky a zalejeme 100 ml tokajského vína. Krátko podusíme.
  3. Z druhého jablka vyberieme stred, narežeme 4 krúžky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C asi 5 minút. Použijeme ako ozdobu. Placky naplníme pečeňou, ozdobíme jablkami a bylinkami.