Kačacia pečeň
Placka s kačacou pečeňou a jablkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr zo zemiakov, vajíčka, múky, cesnaku, soli, korenia a majoránu pripravíme cestíčko ako na
zemiakové placky, z ktorého upečieme
8 placiek s priemerom asi 10 cm. Kačaciu
pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame
na väčšie rezance.
- Pečeň opražíme na rozohriatom oleji,
pridáme 1 jablko pokrájané na rezance,
osolíme, okoreníme, pridáme rozmixované
paradajky a zalejeme 100 ml tokajského
vína. Krátko podusíme.
- Z druhého jablka vyberieme stred,
narežeme 4 krúžky, ktoré pečieme v rúre
pri 180 °C asi 5 minút.
Použijeme ako ozdobu.
Placky naplníme pečeňou,
ozdobíme jablkami
a bylinkami.
|