Hubové ragú
Hubové ragú

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g (najlepšie lesná zmes alebo šampiňóny)
400 g
2 PL
1 ks
2 strúčiky
3 vetvičky
150 ml
200 ml
1 PL
400 ml (30 %)
Príloha:
500 g (uvafrené v šupke)
100 – 150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu nakrájané na menšie kúsky a krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme bielym vínom, keď sa odparí alkohol, prilejeme vývar. Varíme do polomäkka.

  2. 2

    Potom pridáme lístočky tymianu a dijonskú horčicu. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu. V prípade potreby ešte na záver dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Príloha: Zemiaky uvarené deň vopred ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame s múkou, vajcom a so soľou. Vymiesime vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na menšie časti. Rukou vytvarujeme šúľky, ktoré nakrájame asi na 1 cm kúsky. Varíme v osolenej vode, až kým halušky nevyplávajú navrch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia