Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g (najlepšie lesná zmes alebo šampiňóny) |
|
400 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 vetvičky |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
400 ml (30 %) |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
500 g (uvafrené v šupke) |
|
100 – 150 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu nakrájané na menšie kúsky a krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme bielym vínom, keď sa odparí alkohol, prilejeme vývar. Varíme do polomäkka.
- 2
Potom pridáme lístočky tymianu a dijonskú horčicu. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu. V prípade potreby ešte na záver dochutíme soľou a korením.
- 3
Príloha: Zemiaky uvarené deň vopred ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame s múkou, vajcom a so soľou. Vymiesime vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na menšie časti. Rukou vytvarujeme šúľky, ktoré nakrájame asi na 1 cm kúsky. Varíme v osolenej vode, až kým halušky nevyplávajú navrch.
Tiež hubové ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu