Pečená prepelica
Pečená prepelica

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom fotorecept

capko - fotkacapko, 5. mája 2018
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)
Foto: capko

Takto upravené prepelice je hotová almázia.

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 g
4 pláty (sedliacka)
1 dcl
Na plnku:
2 ks
75 g
1 ks stredná
5 strúčikov
2 ks (staršie)
3 ks (stredné)
1 dcl
20 g
3 PL
 (tymian,oregano, rozmarín)
Na prívarok:
600 g (očistená)
600 g (očistené)
1 ks stredná
5 strúčikov
60 g
0,5 l
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle s olejom podusíme pokrájanú slaninu, cibuľu. Postupne pridáme pokrájaný cesnak s bylinkami. Na zaver pridáme šampióny krájané na plátky a ešte chvíľu dusíme. Potom necháme trochu vychladnúť.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na pokrájané rožky, ktoré sme pokropili mliekom. Osolíme okoreníme a dáme vajcia. Cele to premiešame.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Prepelice umyjeme dobré osušíme. Okoreníme, osolíme a naplníme plnkou. Ukladáme ich striedavo. Plnka čo ostala dáme k tomu.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na každú prepelicu dáme plátok masla a plátok slaniny. Podlejeme vývarom. Vložíme to zakryté do rúry. Teplotu nastavíme na 180 °C. Asi 15 minút to pečieme. Potom odokryjeme a pečieme ďalej pri tej istej teplote ďalších 15 minút. Napokon dáme len vrchné pečenie na pripečenie tak 15 - 20 minút. Ak by to moc pripekalo stiahneme teplotu na na 160°C. Všetko to závisí akú mate rúru.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia si urobíme prívarok. Zohrejeme maslo s olejom a na tom podusíme cibuľu s cesnakom. Okoreníme a dáme tekvicu s batatmi, ktoré za stáleho miešania dusíme asi 10 minút.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Napokon prilejeme vývar toľko aby to nebolo celé zaliate. Tak asi 2 cm aby vyčnievali tekvice s batátmi. Uvaríme do mäkká a potom rozmixujeme.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Prepelice sa upiekli a zo slaniny ostal čips.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier dáme prívarok a prepelicu a obed je hotový. Kto chce si tam môže pridať uvarené zemiaky, alebo s chlebom. Tak ako mate radi. No podla mňa netreba nič k tomu.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Bez chémie

Diskusia k receptu

lindap
Tak toto by som radá vyskúšala. Vyzerá to veľmi lákavo. Problém je kde zoženiem prepelice? Kde ich dostať kúpiť?
1x capko
pankrac
Ja som prepelice videl v Kauflande, ešte som sa na ne pozeral, to je ako malé kuriatka. No takto upravené vyzerajú moc lákavo. Asi ich kúpim. Dobrý tip na zajtrajší obed.
1x capko
evanaaa
Tiež som videla prepeličky v Kauflande, chcela som ich kúpiť, ale ked som videla, aké sú malé, tak som nekúpila, hádam menšie ako holuby, ale aj určité zábrany boli.....
1x capko
capko
@Lindap (5.5.2018 11:50)

Ja som kúpil tiež v Kauflande. Tento recept mám od dcéry, ktorá žije v zahraničí. Oplatilo sa skúsiť je to spolu dobré.
capko
@Pankrac (5.5.2018 12:01)

Vyskúšaj a daj potom vedieť. Nám to veľmi chutilo.
capko
@Evanaaa (5.5.2018 18:02)

Nemusíš mať žiadne zabraný voči mäsu. Je trochu tmavšie ako divina, ale takto všetko spolu je moc dobrá chuť. Ta slanina a maslo tam musia isť inak to bude suché.
radox1
@Capko (5.5.2018 19:11)

pekny recept,ale bolo by to este menej suche,keby si to piekol kratsie.
capko
@Radox1 (5.5.2018 19:21)

Skúšal som to a stred bol ešte surový. Takže neodporúčam to piecť kratšie. Tie prepelice boli surové. Niekto to dá do horúceho vývaru na 20 až 30 minút. Vtedy sa to robí krátko. No ale ta chuť je zas iná. Tak preto to robím takto, ale dík za radu.
radox1
je fakt,ze s plmkou som to nepiekol.ja peciem tak,ze vlozim do rozhorucenej rury na 210° dolny ohrev plus gril 20-25 minut.
1x capko
haji
Určitě by mi chutnalo, prepelicu jsem jedla snad jednou v životě. Pěkný recept, jsi šikovný!
1x capko
capko
@Radox1 (5.5.2018 19:45)

A len takú surovú si hu dal piecť, alebo si ju najskôr maceroval?
radox1
@Capko (6.5.2018 06:20)

ano surovu-obalenu v slanine,nikdy nic nepredvaram.v podstate som ich griloval,cize zasadne nepodlievat vodou,iba na suchy pekac.dobre je dat na spodok rury plny pekac cistej vody,cim sa v rure udrziava vlhko,ktore zabranuje vysusovaniu.