Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom fotorecept

capko - fotkacapko, 5. mája 2018 9:15
Ďalšie recepty »
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept) Foto: capko

Takto upravené prepelice je hotová almázia.

4
porcie
25 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 g
4 pláty (sedliacka)
1 dcl
Na plnku:
2 ks
75 g
1 ks stredná
5 strúčikov
2 ks (staršie)
3 ks (stredné)
1 dcl
20 g
3 PL
 (tymian,oregano, rozmarín)
Na prívarok:
600 g (očistená)
600 g (očistené)
1 ks stredná
5 strúčikov
60 g
0,5 l
3 PL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle s olejom podusíme pokrájanú slaninu, cibuľu. Postupne pridáme pokrájaný cesnak s bylinkami. Na zaver pridáme šampióny krájané na plátky a ešte chvíľu dusíme. Potom necháme trochu vychladnúť.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na pokrájané rožky, ktoré sme pokropili mliekom. Osolíme okoreníme a dáme vajcia. Cele to premiešame.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Prepelice umyjeme dobré osušíme. Okoreníme, osolíme a naplníme plnkou. Ukladáme ich striedavo. Plnka čo ostala dáme k tomu.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na každú prepelicu dáme plátok masla a plátok slaniny. Podlejeme vývarom. Vložíme to zakryté do rúry. Teplotu nastavíme na 180 °C. Asi 15 minút to pečieme. Potom odokryjeme a pečieme ďalej pri tej istej teplote ďalších 15 minút. Napokon dáme len vrchné pečenie na pripečenie tak 15 - 20 minút. Ak by to moc pripekalo stiahneme teplotu na na 160°C. Všetko to závisí akú mate rúru.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia si urobíme prívarok. Zohrejeme maslo s olejom a na tom podusíme cibuľu s cesnakom. Okoreníme a dáme tekvicu s batatmi, ktoré za stáleho miešania dusíme asi 10 minút.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Napokon prilejeme vývar toľko aby to nebolo celé zaliate. Tak asi 2 cm aby vyčnievali tekvice s batátmi. Uvaríme do mäkká a potom rozmixujeme.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Prepelice sa upiekli a zo slaniny ostal čips.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier dáme prívarok a prepelicu a obed je hotový. Kto chce si tam môže pridať uvarené zemiaky, alebo s chlebom. Tak ako mate radi. No podla mňa netreba nič k tomu.

    Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)  - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist