Pečená prepelica

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom (fotorecept)

Autor receptu: capko

Takto upravené prepelice je hotová almázia.

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na masle s olejom podusíme pokrájanú slaninu, cibuľu. Postupne pridáme pokrájaný cesnak s bylinkami. Na zaver pridáme šampióny krájané na plátky a ešte chvíľu dusíme. Potom necháme trochu vychladnúť.
  2. Pridáme na pokrájané rožky, ktoré sme pokropili mliekom. Osolíme okoreníme a dáme vajcia. Cele to premiešame.
  3. Prepelice umyjeme dobré osušíme. Okoreníme, osolíme a naplníme plnkou. Ukladáme ich striedavo. Plnka čo ostala dáme k tomu.
  4. Na každú prepelicu dáme plátok masla a plátok slaniny. Podlejeme vývarom. Vložíme to zakryté do rúry. Teplotu nastavíme na 180 °C. Asi 15 minút to pečieme. Potom odokryjeme a pečieme ďalej pri tej istej teplote ďalších 15 minút. Napokon dáme len vrchné pečenie na pripečenie tak 15 - 20 minút. Ak by to moc pripekalo stiahneme teplotu na na 160°C. Všetko to závisí akú mate rúru.
  5. Počas pečenia si urobíme prívarok. Zohrejeme maslo s olejom a na tom podusíme cibuľu s cesnakom. Okoreníme a dáme tekvicu s batatmi, ktoré za stáleho miešania dusíme asi 10 minút.
  6. Napokon prilejeme vývar toľko aby to nebolo celé zaliate. Tak asi 2 cm aby vyčnievali tekvice s batátmi. Uvaríme do mäkká a potom rozmixujeme.
  7. Prepelice sa upiekli a zo slaniny ostal čips.
  8. Na tanier dáme prívarok a prepelicu a obed je hotový. Kto chce si tam môže pridať uvarené zemiaky, alebo s chlebom. Tak ako mate radi. No podla mňa netreba nič k tomu.