Varený karfiol so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom s medovo-citrónovou zálievkou
Chutný ľahký retro obed.
Suroviny
| (uvarený vo vode alebo na pare) |
|
| Zemiaková kaša: | |
| (ošúpané uvarené) |
|
|
|
|
| 1-2 KL |
|
|
|
|
| Hlávkový šalát: | |
| (listy) |
|
| domáci |
|
|
|
|
|
|
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Umyté listy hlávkového šalátu natrhám na kúsky a zalejem medovo-citrónovou zálievkou. Nejaký čas nechám v chlade stáť, aby sa prepojili chute.
- 2
Ku karfiolu uvarenému v osolenej vode (alebo na pare) spravím zemiakovú kašu taktiež z uvarených ošúpaných kociek zemiakov. Popučím ich najemno, osolím, vlejem horúce prevarené mlieko, v ktorom som rozpustila trošku masla. Riadne vymiešam. Na tanieri kašu posypem nastrihanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu