Palacinky

Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, než sa bežne používa?

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mlieku rozšľaháme vajíčka a múku. Necháme postáť 15 minút a premiešame. Ak je cesto riedke, pridáme múku a premiešame, nie každá múka je rovnaká.
  2. Na oleji pečieme z oboch strán palacinky.
  3. Ihneď po upečení na polovicu každej palacinky rozotrieme lyžicu arašidového masla. Arašidové maslo teplom zmäkne a dobre sa rozotrie.
  4. Potom palacinky prehneme na polovicu. Na tanieri pokvapkáme javorovým sirupom a podávame.