Palacinky

Palacinky plnené tvarohovou plnkou i marhuľovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Výborné na obed i na večeru. Palacinkové cesto roky pripravujem podľa tohto osvedčeného receptu.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka dôkladne vymiešam metličkou alebo vyšľahám ručným mixérom, pridám štipku soli, rozriedim mliekom a za stáleho prešľahávania po častiach pridávam preosiatu polohrubú múku.
  2. Z hotového hladkého cesta upečiem na panvici poliatej 1/2 lyžice oleja tenké palacinky - moje určite nie sú priesvitné :) Pečiem z obidvoch strán.
  3. Tvarohovú náplň pripravím zmiešaním hrudkovitého tvarohu a tvarohovej plnky s vanilkou, trochou škoricového cukru, šťavy z citróna. V prípade potreby dosladím práškovým cukrom.
  4. Upečené teplé palacinky naplním tvarohovou plnkou, domácim marhuľovým džemom. Zložím ako šatky a vrch polejem čokoládovou polevou. Dobrú chuť prajem!