Ohnivé mäso v placke (fotorecept)

Autor receptu: zdenulla

Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, tak som si teda vyskúšala jeho prípravu.

Postup

  1. Na drobno nasekanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita. Pridáme nasekané kyslé uhorky a čili papričky a chvíľu restujeme.
  2. Pridáme na rezance nakrájané mäso a orestujeme do biela. Pridáme soľ, korenie, horčice, rascu, papriku a pretlak.
  3. Dobre premiešame, podlejeme vodou a dusíme domäkka. (ja podlievam trochu viac, lebo máme radi veľa omáčky)
  4. Pripravíme si placky: Očistené zemiaky, cibuľu a cesnak narajbeme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku a múku a vypracujeme poloriedke cesto. Na panvici s väčším množstvom oleja tvarujeme z cesta väčšie placky a smažíme do zlatohneda.
  5. Na záver zahustíme mäso trochou múky (ja zvyknem múku pretrepaťv malom množstve vody v uzavretom zaváraninovom pohári- nespravia sa hrudky).
  6. Servírovanie- na placku položíme ohnivé mäso, preložíme a posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť :)