Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...
Teriyaki bravčová panenka
Dufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova...
Slovenské klobásy v Canade
Obycajne robievame klobasy raz do roka pred Vianocami. Tentoraz nam pribudol dalsi nas najmensi jedak, ...
Gaštanová torta bez múky
piekli sme ju dnes a keďže to je moja naj torta tak som ju sem aj hodila......
Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...
Žihľavový sirup
Nie som prieberčivá, ale vadia mi rôzne chemické prísady a farbivá, ktoré sa hojne ...
Kvaka - mliečna polievka
Kvaka sa niekedy na Slovensku pestovala vo velkom mnozstve, ale pouzivala sa vacsinou pri vykrme osipanych....
Briošky (brioche)
TENTO RECEPT JE NIE na SLADKO, ale ako pridavok k predjedlam. "Brioche" je originalne francúzsky...
Parížske rezy
Žiadne sviatky sa bez týchto rezov u nás nezaobídu. Tento rok som vyskúšala iný recept na...
Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...
Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...
Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...
Černicový nákyp
samozrejme že černice môžete nahradiť akýmkolvek ovocím :) recept je z knihy Nigelly Lawsonovej, ktorá má mimochodom...
Pomarančové muffiny
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, lebo je veľmi chutný a príprava je rýchla. Tento...
Kanapky s cesnakovou krevetkou
Cibuľu, cuketu a papriku nakrájame na drobné kocky, orestujeme na olivovom oleji, pridáme kečup a...
Vianočný chlieb
Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...
Rýchy banánový kokteil
Ozajstný špeciál na pracovné dni. Stačí len všetko spolu zmixovať a môžete si to aj naliať...
Étonská miešanica
Tak toto... MŇAM! je to vinikajúce, síce nie celkom jednoduché, potrvá to niekoľko (asi...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...