Musaka z baklažánu a mletého mäsa /fotorecept/

Autor receptu: eldina

rýchla fajnovka...baklažánov sa nikdy neprejem..:)...a pečie sa samo!!..:)

15 minút
príprava
45 minút
na 2OO °C

Postup

  1. potrebujeme:
  2. Na oleji osmažiť najprv cibuľu,potom nastrúhanú mrkvu...pridať mleté mäso, ochutiť.../mleté mäso netreba dlho variť, len kým chytí farbu/..
  3. baklažány ošúpať,nakrájať na kolieska,nasoliť a nechať "vypotiť" horkosť...potom omyť a bud trochu utrieť alebo nechať stiecť...plech vymazať olejom , baklažány obaliť zľahka v múke a ukladať na plech
  4. na vrstvu baklážanov dať osmažené mleté mäso a opäť vrstvu baklažánov...
  5. preliať kyslou smotanou a vajcom/ochutené podľa vlastného výberu/ a dať piecť..
  6. preliať baklažány zhora trochou oleja/dala som olivový/ a piecť na 18O-2OO °C cca 45 minút/...kým nezhnednú/....podávať s čím chcete/ja som so zemiakovou kašou a baklažánovým šalátom/ano,opäť baklažán/..:)