Musaka z baklažánu a mletého mäsa /fotorecept/
Autor receptu: eldina
rýchla fajnovka...baklažánov sa nikdy neprejem..:)...a pečie sa samo!!..:)
15 minút príprava |
45 minút na 2OO °C |
Postup
- potrebujeme:
- Na oleji osmažiť najprv cibuľu,potom nastrúhanú mrkvu...pridať mleté mäso, ochutiť.../mleté mäso netreba dlho variť, len kým chytí farbu/..
- baklažány ošúpať,nakrájať na kolieska,nasoliť a nechať "vypotiť" horkosť...potom omyť a bud trochu utrieť alebo nechať stiecť...plech vymazať olejom , baklažány obaliť zľahka v múke a ukladať na plech
- na vrstvu baklážanov dať osmažené mleté mäso a opäť vrstvu baklažánov...
- preliať kyslou smotanou a vajcom/ochutené podľa vlastného výberu/ a dať piecť..
- preliať baklažány zhora trochou oleja/dala som olivový/ a piecť na 18O-2OO °C cca 45 minút/...kým nezhnednú/....podávať s čím chcete/ja som so zemiakovou kašou a baklažánovým šalátom/ano,opäť baklažán/..:)