Foto: bobox
Pôvodne som chcel urobiť čisto mrkvovú krémovú ale nemal som po ruke zeleninový vývar ani zeleninový bujón, tak som si ju prispôsobil. Dúfam, Zobraziť celý popisPôvodne som chcel urobiť čisto mrkvovú krémovú ale nemal som po ruke zeleninový vývar ani zeleninový bujón, tak som si ju prispôsobil. Dúfam, že sa vám zapáči.Tu je:
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
1/4 ks (menší) |
|
1/2 ks malý |
|
2 ks strednej veľkosti |
|
1 ks |
|
1 ks - strúčiky (môže byť aj v prášku) |
|
150-200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
alebo maslo |
|
Rezance: | |
1 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak, všetku zeleninu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo alebo olej, nasypeme všetku zeleninu korenie a popražíme. Po chvíľke podlejeme trochou vrelej vody a dusíme.
- 2
Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky- tiež na menšie kocky a pridáme ich k napoly udusenej zelenine, dolejeme vrelú vodu tak, aby boli zemiaky a zelenina ponorené vo vode a varíme kým nám všetko nezmäkne (nič sa nestane, keď sa rozvarí, budeme ju aj tak mixovať). Ak sú zelenina a zemiaky mäkké, prilejeme mlieko a necháme prejsť varom (ja mlieko zohrievam v mikrovlnke, aby sa nezastavil proces varenia). Ochutnáme, poprípade dochutíme, odstavíme z ohňa. Necháme trocha ochladnúť a rozmixujeme.
- 3
Do hotovej naservírovanej polievky pridáme Celestínske špenátové rezance a papáme.
- 4
Rezance pripravíme takto. Vajíčko vyšľaháme s mliekom, soľou, granulovaným cesnakom a špenátom. Postupne pridávame múku a zapracujeme ju do vaječnej zmesi ako keby sme robili palacinky (však aj budú). Cesto má byť trocha viac tekuté , aby sa nám na panvici pekne roztekalo. Na zohriatej panvici s trochou oleja z tohoto cesta urobíme palacinky. Tie potom zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sk.kotanyi.com/sortiment/prehlad-produktov/product-det...
Polevku jiste uvarim !