Mrkvová krémová polievka trochu inak

bobox - fotkabobox, 11. novembra 2011
Mrkvová krémová polievka trochu inak
Foto: bobox

Pôvodne som chcel urobiť čisto mrkvovú krémovú ale nemal som po ruke zeleninový vývar ani zeleninový bujón, tak som si ju prispôsobil. Dúfam, Zobraziť celý popisPôvodne som chcel urobiť čisto mrkvovú krémovú ale nemal som po ruke zeleninový vývar ani zeleninový bujón, tak som si ju prispôsobil. Dúfam, že sa vám zapáči.Tu je:

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1/4 ks (menší)
1/2 ks malý
2 ks strednej veľkosti
1 ks
1 ks - strúčiky (môže byť aj v prášku)
150-200 ml
 alebo maslo
Rezance:
1 ks
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, všetku zeleninu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo alebo olej, nasypeme všetku zeleninu korenie a popražíme. Po chvíľke podlejeme trochou vrelej vody a dusíme.

  2. 2

    Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky- tiež na menšie kocky a pridáme ich k napoly udusenej zelenine, dolejeme vrelú vodu tak, aby boli zemiaky a zelenina ponorené vo vode a varíme kým nám všetko nezmäkne (nič sa nestane, keď sa rozvarí, budeme ju aj tak mixovať). Ak sú zelenina a zemiaky mäkké, prilejeme mlieko a necháme prejsť varom (ja mlieko zohrievam v mikrovlnke, aby sa nezastavil proces varenia). Ochutnáme, poprípade dochutíme, odstavíme z ohňa. Necháme trocha ochladnúť a rozmixujeme.

  3. 3

    Do hotovej naservírovanej polievky pridáme Celestínske špenátové rezance a papáme.

  4. 4

    Rezance pripravíme takto. Vajíčko vyšľaháme s mliekom, soľou, granulovaným cesnakom a špenátom. Postupne pridávame múku a zapracujeme ju do vaječnej zmesi ako keby sme robili palacinky (však aj budú). Cesto má byť trocha viac tekuté , aby sa nám na panvici pekne roztekalo. Na zohriatej panvici s trochou oleja z tohoto cesta urobíme palacinky. Tie potom zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do polievky.

Diskusia k receptu

anaska
Polievočka rýchlo hotová, zdravá bez E-čiek, pekne naservírovaná, oči by už jedli...
sany11
krasna polievocka,zajtra robim dakujem za recept.
klaura
určite je chutná ... vyskúšam, v poslednej dobe sme si krémové obľúbili ...
jamarlen
nádherné,pre nás vlastne úplne plnohodnotné jedlo...dala by sa múka v palacinke nahradiť bezlepkovou, či škrobom, neviete niekto, prosím,prosím?
frezia68
Urobím presne podľa Teba,veľmi lákavo vyzerá a iste aj chutí :-)
maartina
dokonalá polievka aj s palacinkovými rezancami, chváááálim :) ...musím vyskúšať
sany11
uz som ju robila a je vyborna chutila nam.dakujem za recept
akeber
ďakujem za tento recept ,veľmi mi pomohol a hlavne chutil....moje deti už nevyberajú petržlen , paštrnák, kaleráb a zeler z polievky....odporúčam !
mijaita
Proč se krásné, už na pohled písmen výborné polévky, doslova hyzdí, kazí, sušeným polévkovým kořením, neboli vegetou ?? Proč k čerstvé mrkvi přidávat sušenou, nedobrou?
hubata
@mijaita - súhlasím s tebou: je to len zlozvyk. Poznám ľudí čo si uprostred leta solia paradajku - vegetou. Zmysly majú tak otupené že im príde zelenina bez chuti, necítia vôňu a chuť živej paradajky lebo po celú zimu kupujú paradajky v hyperbordeloch. Horšie je ak inak zdravú polievočku papajú s týmito éčkami aj malé detičky.
bobox
@mijaita - Súhlasím- aj ja som proti vegete, ale tu Vás musím opraviť táto polievka obsahuje len obyčajné sušené bylinky-žiadne E-čka - zmes je len sušená petržlenová vňať, zelerová vňať a pažítka a ligurček- Pretože ako píšete"sušeným polévkovým kořením, neboli vegetou"-sušené polievkové korenie nie je VEGETA !!!
 sk.kotanyi.com/sortiment/prehlad-produktov/product-det...


mijaita
@bobox , v pripade, ze se jedna pouze o susene bylinky, nemam namitek. Ve vegete jsou neprijemne drobky tvrde, susene zeleniny, ktere nikdy nezmeknou, o tom me nikdo nepresvedci. Kamaradka ji pridava do polevek a prijde mi to priserne. A pritom ona tak dobre vari ! Ovsem kazdy mame jine chute. Nemusime souhlasit, ale je treba to prijmout.
Polevku jiste uvarim !
bobox
upravil som ingrediencie, aby si čitatelia nemýlili vegetu s polievkovým korením- vymazal som polievkové korenie a nahradil polievkovými bylinami. Samozrejme, kto má mrazené alebo čerstvé môže použiť tie.
hasis1001
Polievka super, ale najviac mi chutili tie spenatove palacinky.A to som si myslel , ze nemam rad spenat.