Mrkvová krémová polievka trochu inak

Autor receptu: bobox

Pôvodne som chcel urobiť čisto mrkvovú krémovú ale nemal som po ruke zeleninový vývar ani zeleninový bujón, tak som si ju prispôsobil. Dúfam, že sa vám zapáči.Tu je:

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, cesnak, všetku zeleninu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo alebo olej, nasypeme všetku zeleninu korenie a popražíme. Po chvíľke podlejeme trochou vrelej vody a dusíme.
  2. Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky- tiež na menšie kocky a pridáme ich k napoly udusenej zelenine, dolejeme vrelú vodu tak, aby boli zemiaky a zelenina ponorené vo vode a varíme kým nám všetko nezmäkne (nič sa nestane, keď sa rozvarí, budeme ju aj tak mixovať). Ak sú zelenina a zemiaky mäkké, prilejeme mlieko a necháme prejsť varom (ja mlieko zohrievam v mikrovlnke, aby sa nezastavil proces varenia). Ochutnáme, poprípade dochutíme, odstavíme z ohňa. Necháme trocha ochladnúť a rozmixujeme.
  3. Do hotovej naservírovanej polievky pridáme Celestínske špenátové rezance a papáme.
  4. Rezance pripravíme takto. Vajíčko vyšľaháme s mliekom, soľou, granulovaným cesnakom a špenátom. Postupne pridávame múku a zapracujeme ju do vaječnej zmesi ako keby sme robili palacinky (však aj budú). Cesto má byť trocha viac tekuté , aby sa nám na panvici pekne roztekalo. Na zohriatej panvici s trochou oleja z tohoto cesta urobíme palacinky. Tie potom zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do polievky.