Mäsové guľky

Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí aj v pôvodnom stave, ako podzemok kurkumovníka.

2-3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso premiešame s vajíčkom, korením a soľou.
  2. Pridáme vločky, dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom ešte raz premiešame.
  3. Z mäsovej zmesi tvoríme guľôčky s priemerom asi 2-2,5 cm.
  4. Guľôčky opečieme zo všetkých strán vo vyššej panvici na rozohriatom oleji. Potom ich vyberieme.
  5. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu. Orestujeme.
  6. Zasypeme múkou, krátko opražíme, nasypeme nasekanú vňať a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania necháme prísť k varu. Osolíme. Povaríme 5 minút a rozmixujeme.
  7. Do omáčky vložíme guľôčky a pomaly varíme 10 minút.
  8. Podávame s cestovinami, posypané pažítkou.