Mäsové guľky
Mäsové guľky v kurkumovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí aj v pôvodnom stave, ako podzemok kurkumovníka.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mleté mäso premiešame s vajíčkom, korením a soľou.
- Pridáme vločky, dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom ešte raz premiešame.
- Z mäsovej zmesi tvoríme guľôčky s priemerom asi 2-2,5 cm.
- Guľôčky opečieme zo všetkých strán vo vyššej panvici na rozohriatom oleji.
Potom ich vyberieme.
- Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu. Orestujeme.
- Zasypeme múkou, krátko opražíme, nasypeme nasekanú vňať a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania necháme prísť k varu. Osolíme. Povaríme 5 minút a rozmixujeme.
- Do omáčky vložíme guľôčky a pomaly varíme 10 minút.
- Podávame s cestovinami, posypané pažítkou.