Marinovaný pstruh s kalerábovým šalátom a bazovou majonézou
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 21. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 21. júna 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
| 2 filety (400 g) |
|
| Koreninová zmes: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| z 2 citrónov (nastrúhaná) |
|
| z 2 pomarančov (nastrúhaná) |
|
|
|
|
|
|
|
| Kalerábový šalát: | |
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1/4 ks (špicatá) |
|
| 1/4 ks |
|
| 120 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 75 g |
|
| 2,5 PL |
|
| z 2,5 citróna |
|
| Bazová majonéza: | |
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1 ks uvarené namäkko |
|
| 150 g |
|
| 2 cl (bazové kvety naložíme vopred do octu a necháme vylúhovať) |
|
| 1-2 cl |
|
| 6 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na koreninovú zmes zmiešame dohromady. Vykostené filety pstruha položíme na plech kožou dole a na mäso nasypeme pripravenú zmes. Zľahka vmasírujeme a marinujeme v chladničke 24 hodín.
- 2
Kalerábový šalát: Zeleninu očistíme a nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno. Všetky suroviny zmiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- 3
Bazová majonéza: V mixéri vyšľaháme vajce, limetkovú šťavu, vývar, vodu, ocot, soľ a korenie. Potom za stáleho mixovania prilievame olej.
- 4
Marinované filety podávame so šalátom a s bazovou majonézou.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Asi tak. Mně se líbí recept na kalerábový salát.