Marinovaný pstruh
Marinovaný pstruh

Marinovaný pstruh s kalerábovým šalátom a bazovou majonézou

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 21. júna 2021
Marinovaný pstruh s kalerábovým šalátom a bazovou majonézou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

2 filety (400 g)
Koreninová zmes:
200 g
100 g
z 2 citrónov (nastrúhaná)
z 2 pomarančov (nastrúhaná)
Kalerábový šalát:
1 ks
2 ks
1/4 ks (špicatá)
1/4 ks
120 g
50 g
50 g
1 ČL
1 ČL
75 g
2,5 PL
z 2,5 citróna
Bazová majonéza:
50 ml
50 ml
1 ks uvarené namäkko
150 g
2 cl (bazové kvety naložíme vopred do octu a necháme vylúhovať)
1-2 cl
6 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na koreninovú zmes zmiešame dohromady. Vykostené filety pstruha položíme na plech kožou dole a na mäso nasypeme pripravenú zmes. Zľahka vmasírujeme a marinujeme v chladničke 24 hodín.

  2. 2

    Kalerábový šalát: Zeleninu očistíme a nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno. Všetky suroviny zmiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.

  3. 3

    Bazová majonéza: V mixéri vyšľaháme vajce, limetkovú šťavu, vývar, vodu, ocot, soľ a korenie. Potom za stáleho mixovania prilievame olej.

  4. 4

    Marinované filety podávame so šalátom a s bazovou majonézou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Predjedlá, Slané chuťovky, Večera

Diskusia k receptu

haji
@kimlo (21.6.2021 19:40)
Asi tak. Mně se líbí recept na kalerábový salát.