Marinovaný bôčik v domácej žemli
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 21. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Domáca žemľa: | |
1 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
21 g |
|
30 g |
|
200 ml |
|
(na posypanie) |
|
(na natretie) |
|
Trhaný bok: | |
900 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
3 g |
|
Sladkokyslá cibuľka: | |
80 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
15 g |
|
100 ml |
|
|
|
Prísady do hamburgera: | |
30 g (kvalitná) |
|
20 g |
|
Farebné zemiakové lupene: | |
25 g |
|
25 g |
|
25 g (klasické) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníky a znova necháme vykysnúť. Potom potrieme maslom, posypeme bielym sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 13 minút.
- 2
Bravčový bok umyjeme, osušíme a v pripravených surovinách marinujeme. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na 150 °C 2 – 3 hodiny. Mierne vlažný bok natrháme a kúsky vkladáme do hamburgera.
- 3
Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na tenké krúžky. V kastróle rozpálime trocha oleja a sprudka na ňom opražíme cibuľu, pridáme červené víno, ktoré necháme odpariť, a odstavíme. Nakoniec pridáme med, vínny ocot, soľ a necháme vychladiť a vložíme do hamburgera. Do hotového hamburgera ešte pridáme kvalitnú americkú barbecue omáčku a rukolu.
- 4
Farebné lupene: Všetky druhy zemiakov umyjeme a očistíme, nakrájame na tenké kolieska, poriadne medzi utierkami osušíme a pomaly vyprážame v rozohriatom oleji. Hotové osolíme.
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu