Bravčový bôčik
Marinovaný bôčik v domácej žemli
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
120-180 minút tepelná úprava |
Postup- Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom
mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníky
a znova necháme vykysnúť. Potom potrieme maslom, posypeme
bielym sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 13
minút.
- Bravčový bok umyjeme, osušíme a v pripravených surovinách
marinujeme. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na 150 °C 2 – 3 hodiny.
Mierne vlažný bok natrháme a kúsky vkladáme do hamburgera.
- Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na tenké krúžky. V kastróle
rozpálime trocha oleja a sprudka na ňom opražíme cibuľu, pridáme
červené víno, ktoré necháme odpariť, a odstavíme. Nakoniec pridáme
med, vínny ocot, soľ a necháme vychladiť a vložíme do hamburgera. Do hotového hamburgera
ešte pridáme kvalitnú americkú barbecue omáčku a rukolu.
- Farebné lupene: Všetky druhy zemiakov umyjeme a očistíme,
nakrájame na tenké kolieska, poriadne medzi utierkami osušíme
a pomaly vyprážame v rozohriatom oleji. Hotové osolíme.
|