Marinované bravčové rebrá s ananásovo-mangovou salsou
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 17. septembra 2021
Foto: Dušan Křístek
porcií
príprava
Suroviny
1,5 kg (z boku) |
|
Moridlo na varenie rebier: | |
2 l |
|
100 ml |
|
|
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
Marináda: | |
|
|
|
|
|
|
prelisovaný |
|
(alebo slivkový lekvár) |
|
|
|
podľa chuti |
|
z 1 citróna |
|
|
|
Salsa: | |
1 ks |
|
1/2 ks čerstvý |
|
2 ks |
|
zo 4 citrónov |
|
1 PL |
|
2-3 stonky |
|
2-3 stonky |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové rebrá z boku nakrájame na porcie. Dáme ich pomaly variť do hrnca s moridlom, ktoré pripravíme tak, že vodu zmiešame so všetkými prísadami.
- 2
Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z vody na plech. Do horúcich povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín tak, že všetky ingrediencie okrem soli a citrónovej šťavy zmiešame približne v rovnakých množstvách. Potom osolíme a pridáme citrónovú šťavu. Takto pripravené rebierka dáme aspoň na 3 hodiny alebo lepšie na celú noc do chladničky. Potom ich dáme na gril, pravidelne otáčame a prípadne zastrekneme pivom.
- 3
Salsa: Mango a ananás nakrájame na malé kocky (ideálne 3 x 3 mm), očistené čili papričky najemno. V citrónovej šťave necháme rozpustiť cukor a pridáme olej. Koriander a mätu nakrájame najemno (na tenké pásiky „julienne“) a pridáme k nálevu spolu s troškou čili. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme dobre vychladiť. Salsu podávame k chrumkavým upečeným rebrám.
Tiež bravčové rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu