Marinovaná prepelička na zeleninovom šaláte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Suroviny na marinádu dáme do nádoby a rozmixujeme na krémovitú hmotu. Bylinky dáme do marinády až nakoniec. Tie nemixujeme, len nasekáme nožom a vmiešame do marinády. Zalejeme ňou prepeličky a necháme odležať jeden deň v chladničke.
  2. Na druhý deň prepeličky naukladáme na plech a dáme piecť do rúry na 170 °C asi 40 minút. Špargľu ošúpeme, odrežeme konce a dáme variť na 5 minút. Rovnako povaríme aj hrášok.
  3. Prosciuto nakrájame, mierne opečieme aj s rajčinami, špargľou a hráškom na panvici dozlatista a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a mätou. Pridáme nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame s prepeličkou.