Luxusné karbonátky fotorecept

stripter - bez fotkystripter, 26. februára 2017
Luxusné karbonátky (fotorecept)
Foto: stripter

Tieto karbonátky sú ozaj výborné. Tak prečo ich nevyskúšať?

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g mleté
1 krajec
2 dcl
1 ks
2 strúčiky
z 1 citróna
2 ČL
 sušený
2 ks
200 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Krajec chleba nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Keď nasiakne mlieko, chlieb vyžmykáme a dáme do misky k mletému mäsu. Cibuľu a vňať si nasekáme na drobno a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme nastrúhanú kôru z citróna, všetko korenie a soľ, vajíčka a prelisovaný cesnak. Masu poriadne vymiešame a nechame v chladničke hodinu odpočívať. Nie je to nutnosť, ale za ten čas sa chute a vône surovín medzi sebou prehryznú.

    Luxusné karbonátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy tvarujeme karbonátky a obalíme ich v strúhanke.

    Luxusné karbonátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karbonátky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.

    Luxusné karbonátky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobe, nedávam síce citr. kôru, miesto chleba pečivo a cibuľku si vopred usmažím, je tak lepšia. A prečo luxusné? Iste, sú dobré, ale až na tú citr. kôru klasika......muž ich má rád.
obor123
@Evanaaa (26.2.2017 18:37) máš pravdu. Moje karbonátky sú totožné s tvojimi, len ja ich obaľujem v trojobale.

jack
Robím tak isto ako Evanaa.Cibuľku si opražím najlepšie na masti.A nechápem prečo luxusné?Kvôli tej citrónovej kôre?
1x frezia
evanaaa
@kakao , ďakujem za poklonu :) ale - mudrujem len ja? A ak, hádam aj opodstatnene, nie? A ty sa snáď zdržiavaš? Len neviem, prečo si si vzal na mušku starú babu, čo ti vadí?
denyany
Zamilovaný Kakao sa len chcel pochváliť básnických črevom, Evanaa... A čo je pre niekoho klasika, či obyčajné, pre iného je luxusné a inému zas ani nechutí. Ale každý si môže k tomu povedať svoje.
evanaaa
@Gordonko , vďaka, pekne si mu to "nandal", on len do všetkého a do každého vŕta ( a najviac do mňa, neviem, ale prečo?) a sám nič neukáže aby nás presvedčil, že je niečo viac.......ja sa už bojím aj pridať niekde komentár a nedajbože nejakú kritiku, lebo ma hneď nájde......krásne si to zrýmoval! ♥
2michal
@Gordonko a @Evannaaa , ten, ktorého spomínate pridával na Varechu svoje recepty pod iným nickom. Práve pre uštipačné a zlomyseľné komentáre sa rozhodol už viac nepridávať svoje recepty.
Gordonko môj milý, čo si mal zo slovenčiny?
Pravopys my robý dyvi, kolko pýv som vychlomstal
múdrost som tam nedostal. Vodka jedna a či dve
len to mi chodí po rozume.
jang
@Evanaaa (28.2.2017 17:03)

To naozaj nevieš prečo? Veď ty si tu strašiak, a nevieš si to priznať. Ja som si raz dovolila požiadať o pomoc, a TY si bola asi tretia, možno štvrtá čo pridala koment a ten znel asi takto: "... každý si tu pýta radu, ale nikdy sa nepoďakuje, nenapíše ako to dopadlo... na, na,na " A podobne. A tvoj komentár bol po asi 30- 40 minútach od vloženia mojej prosby. Samozrejme som sa všetkým ostatným poďakovala, a na teba som radšej ani nereagovala. Dokonca som dala aj vedieť ako to dopadlo. A potom som si všimla že ty tak reaguješ pri každom koho nepoznáš. Ako by to bolo zakázané, požiadať o pomoc, ak si neznámy varechač, akože ti lezie niekto do tvojho teritória... Sama si nepridala nič moc, až by som povedala že obyčajné, klasické veci, ale mladých,
začínajúcich kuchárov (ky) vieš skritizovať ako šéfkuchár.
Mimochodom, tvoj recept na zemiakový prívarok, je katastrofa, ja by som ho ani sama nejedla, nieto ešte ho niekomu ponúknuť. No a teraz sa môžeš do mňa obuť, začni tým tvojim známim, " ...Sama nič nepridala, a je múdra..." A ja neviem kedy sa sem znovu dostanem, tak vopred odpovedám, SI TRÁPNA S TVOJIM MUDROVANÍM. Zamysli sa nad sebou... Pá pá pá
jang
@Gordonko (28.2.2017 13:08)

Ty by si sa hodil k @Evanaaa , jeden patlá, druhý patlá, jeden drísta, druhý drísta, ako psíček a mačička a kritizujú a vliezajú do... A sám nič moc. Ale musím tiež priznať že sa pri tvojich receptoch rada zastavím , bavíme sa na tvojej slovenčine. Ja viem, ty si hybrid, ale existuje taký program, ktorý by ti pomohol, ale to by si musel sám sebe priznať že nemáš ani trošku snahy o zlepšenie svojho prejavu, a práve to svedčí o tvojej inteligenci. Takže tiež si najprv kúp rovné zrkadlo a potom ho nadstavuj iným.
radost
@Jang (28.2.2017 19:20)

ty si teda kritik..si dokonalosť samá..??
troška pokory a empatie ti chýba..
použijem tvoje slová:
=si trápna s tvojím mudrovaním=
prepáč,že som to nevydržala..
bubaya
Prečo by neboli luxusné? 800 g mäsa na krajec chleba. Poznám pani, ktorá nakrájané žemle posype mletým mäsom a hovorí tomu tiež karbonátky. Opražená cibuľa do karbonátkov, to som v živote nepočula, opražená a ešte raz vypražená, to už musí byť skremovaná, nie?
bubaya
@Kukulienka71 (28.2.2017 22:54)

Od školy nemám rada, keď je v jedle veľmi cítiť cibuľa, zvlášť, ak sa popraží trochu viac, čo sa tetám kuchárkam občas aj pritrafilo. Ináč mám cibuľu na každý spôsob rada. Nabudúce vyskúšam, urobím polovičku so surovou a druhú naopak, a zbytok cibule bude s horčicou ako príloha. Keď ty hovoríš, že je to výborné, tak na teba je väčšinou spoľah.:))
kukulienka71
@Bubaya (28.2.2017 23:21)

heh, beriem to ako kompliment, dík:-D no ty budeš presne vedieť, kedy tú cibuľu stiahnuť z platne, aby ti chutila, som si istá. A nedávaj jej veľa, len tak přiměřeně, aby nepotlačila chuť mäsa;-)))
1x bubaya
bubaya
@Kakao (1.3.2017 15:14)

Doktorát je alebo zo Sorbonny, alebo sa dá získať na parížškej Sorbonne. Len tak medzi nami, absolventmi Sorbonny. Keď niekoho kritizuješ, musíš TY byť bezchybný.
bubaya
Bohužiaľ, nevidím na ľavé oko, tak mi ľavý ukazovák pri písaní niekedy ujde.