Foto: stripter
Tieto karbonátky sú ozaj výborné. Tak prečo ich nevyskúšať?
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krajec chleba nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Keď nasiakne mlieko, chlieb vyžmykáme a dáme do misky k mletému mäsu. Cibuľu a vňať si nasekáme na drobno a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme nastrúhanú kôru z citróna, všetko korenie a soľ, vajíčka a prelisovaný cesnak. Masu poriadne vymiešame a nechame v chladničke hodinu odpočívať. Nie je to nutnosť, ale za ten čas sa chute a vône surovín medzi sebou prehryznú.
-
2
Z masy tvarujeme karbonátky a obalíme ich v strúhanke.
-
3
Karbonátky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.
to už dávno viem. :-)
Gordonko môj milý, čo si mal zo slovenčiny?
Pravopys my robý dyvi, kolko pýv som vychlomstal
múdrost som tam nedostal. Vodka jedna a či dve
len to mi chodí po rozume.
To naozaj nevieš prečo? Veď ty si tu strašiak, a nevieš si to priznať. Ja som si raz dovolila požiadať o pomoc, a TY si bola asi tretia, možno štvrtá čo pridala koment a ten znel asi takto: "... každý si tu pýta radu, ale nikdy sa nepoďakuje, nenapíše ako to dopadlo... na, na,na " A podobne. A tvoj komentár bol po asi 30- 40 minútach od vloženia mojej prosby. Samozrejme som sa všetkým ostatným poďakovala, a na teba som radšej ani nereagovala. Dokonca som dala aj vedieť ako to dopadlo. A potom som si všimla že ty tak reaguješ pri každom koho nepoznáš. Ako by to bolo zakázané, požiadať o pomoc, ak si neznámy varechač, akože ti lezie niekto do tvojho teritória... Sama si nepridala nič moc, až by som povedala že obyčajné, klasické veci, ale mladých,
začínajúcich kuchárov (ky) vieš skritizovať ako šéfkuchár.
Mimochodom, tvoj recept na zemiakový prívarok, je katastrofa, ja by som ho ani sama nejedla, nieto ešte ho niekomu ponúknuť. No a teraz sa môžeš do mňa obuť, začni tým tvojim známim, " ...Sama nič nepridala, a je múdra..." A ja neviem kedy sa sem znovu dostanem, tak vopred odpovedám, SI TRÁPNA S TVOJIM MUDROVANÍM. Zamysli sa nad sebou... Pá pá pá
Ty by si sa hodil k @Evanaaa , jeden patlá, druhý patlá, jeden drísta, druhý drísta, ako psíček a mačička a kritizujú a vliezajú do... A sám nič moc. Ale musím tiež priznať že sa pri tvojich receptoch rada zastavím , bavíme sa na tvojej slovenčine. Ja viem, ty si hybrid, ale existuje taký program, ktorý by ti pomohol, ale to by si musel sám sebe priznať že nemáš ani trošku snahy o zlepšenie svojho prejavu, a práve to svedčí o tvojej inteligenci. Takže tiež si najprv kúp rovné zrkadlo a potom ho nadstavuj iným.
ty si teda kritik..si dokonalosť samá..??
troška pokory a empatie ti chýba..
použijem tvoje slová:
=si trápna s tvojím mudrovaním=
prepáč,že som to nevydržala..
všetky neboli urážlivé, urážali len niektoré z nich.
opražená cibuľa vo fašírkach je fakt výborná chuť, daj si povedať a vyskúšaj;-)
Od školy nemám rada, keď je v jedle veľmi cítiť cibuľa, zvlášť, ak sa popraží trochu viac, čo sa tetám kuchárkam občas aj pritrafilo. Ináč mám cibuľu na každý spôsob rada. Nabudúce vyskúšam, urobím polovičku so surovou a druhú naopak, a zbytok cibule bude s horčicou ako príloha. Keď ty hovoríš, že je to výborné, tak na teba je väčšinou spoľah.:))
heh, beriem to ako kompliment, dík:-D no ty budeš presne vedieť, kedy tú cibuľu stiahnuť z platne, aby ti chutila, som si istá. A nedávaj jej veľa, len tak přiměřeně, aby nepotlačila chuť mäsa;-)))
Přiměřene dám :DDD
nepoteším Ťa , nemám slovenské školy ..... ,ale kto chce ten pochopí
Aj keby si mal doktorát zo Sorbonne, na tvojej "inteligencii" to nič nezmení.
Doktorát je alebo zo Sorbonny, alebo sa dá získať na parížškej Sorbonne. Len tak medzi nami, absolventmi Sorbonny. Keď niekoho kritizuješ, musíš TY byť bezchybný.
Skutočne na "parížškej" (so š)?
On videl Sorbonnu akurát tak na pohľadnici
,,Karbošky"máš mňamky a schizofrenikov si nevšímaj.