Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. novembra 2020
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Lokše:
800 g
350 g
1 ks
Džem:
250 g
50 g
80 g
20 g
Okrem toho:
250 g
250 g
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom do karamelu, urobeného z medu. Varíme do mäkka, potom rozmixujeme na džem.

  2. 2

    Lokše: Z vychladených uvarených a ošúpaných zemiakov, soli, vajca a múky urobíme cesto. Z cesta upečieme lokše z oboch strán. Hotové lokše potrieme tekvicovým džemom.

  3. 3

    Gaštany uvaríme, prelisujeme, osladíme podľa potreby a zmiešame s tvarohom.

  4. 4

    Z cviklovej šťavy a trochy medu urobíme prudkým varom redukciu, do ktorej pridáme nakrájanú cviklu a povaríme.

  5. 5

    Lokše podávame s gaštanovo–tvarohovým krémom a cviklovou redukciou.

Diskusia k receptu