Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
	                                    K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii 
si môžete jednoducho Zobraziť celý popisK jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii 
si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma.  Pripravte si dvojnásobnú dávku, zamrazte a kedykoľvek ich majte po 
ruke ako prílohu či hlavné jedlo. My sme si na nich pochutili v kombinácii s kačacou pečienkou a 
skaramelizovanými jablkami. Chutili naozaj výborne.					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bezlepkové lokše pripravíme podľa návodu na obale. Ak pečieme aj celú kačku, pečienku vložíme dovnútra kačice. Ak nie, orestujeme ju na cibuľke, podlejeme trochou vody a dusíme do zmäknutia. Na konci osolíme a okoreníme.
- 2
 Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor s vodou a potom pridáme jablká. Necháme prikryté dusiť na miernej teplote do zmäknutia.
- 3
 Hotové lokše potrieme roztopenou kačacou masťou alebo výpekom a na vrch poukladáme pečienku s jablkami. Môžeme pridať ešte brusnicový lekvár na dochutenie a ozdobiť lístkami rozmarínu.
Tiež bezlepkové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu