Kapustové lokše
Kapustové lokše

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. septembra 2024

Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná kuracia pečeň ani jabĺčka.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Lokše:
200 g
2 poháre (horúca)
500 g (podľa potreby aj na podsypanie)
Kuracia pečeň:
500 g
1 ks
1 PL
Šalát:
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Na väčšie kusy nakrájanú červenú kapustu dáme do mixéra, zalejeme 2 pohármi horúcej vodou a spolu rozmixujeme. Múku nasypeme do misy, pridáme soľ, cez sitko vlejeme rozmixovanú kapustu a trochu prepasírujeme. Čo ostane v sitku, dáme bokom a použijeme na šalát.

  2. 2

    Všetko spolu rozmiešame a vypracujeme cesto. Ak by bolo riedke, ešte pridáme múku. Z cesta odoberáme kúsky a na pomúčenej doske vyvaľkáme placky - lokše. Tie nasucho opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán.

  3. 3

    Na masle opečieme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, pridáme očistenú kuraciu pečeň a restujeme asi 10 minút.

  4. 4

    K odloženej rozmixovanej kapuste, ktorá zostala na sitku, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, premiešame a podľa chuti osolíme. Lokše naplníme šalátom a pečeňou a ešte teplé servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia