Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom videorecept
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná kuracia pečeň ani jabĺčka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Lokše: | |
200 g |
|
2 poháre (horúca) |
|
500 g (podľa potreby aj na podsypanie) |
|
Kuracia pečeň: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
Šalát: | |
2-3 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na väčšie kusy nakrájanú červenú kapustu dáme do mixéra, zalejeme 2 pohármi horúcej vodou a spolu rozmixujeme. Múku nasypeme do misy, pridáme soľ, cez sitko vlejeme rozmixovanú kapustu a trochu prepasírujeme. Čo ostane v sitku, dáme bokom a použijeme na šalát.
- 2
Všetko spolu rozmiešame a vypracujeme cesto. Ak by bolo riedke, ešte pridáme múku. Z cesta odoberáme kúsky a na pomúčenej doske vyvaľkáme placky - lokše. Tie nasucho opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán.
- 3
Na masle opečieme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, pridáme očistenú kuraciu pečeň a restujeme asi 10 minút.
- 4
K odloženej rozmixovanej kapuste, ktorá zostala na sitku, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, premiešame a podľa chuti osolíme. Lokše naplníme šalátom a pečeňou a ešte teplé servírujeme.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu