Mäsový závin

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou

Autor receptu: dorenika

Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny.* Ja pridám nadrobno posekanú alebo postrihanú zeleninu čo mám v chladničke a vždy to chutí super.

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zapneme rúru na 180 °C a vyberieme plát lístkového cesta z mrazničky. Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, huby a všetku zeleninu. V mise zmiešame s mletým mäsom, jedným vajíčkom a koreninami. Dáme hojne korenín aké máme radi.
  2. Pláty lístkového cesta rozkrojíme po dĺžke a potrieme horčicou. Do stredu dáme mäsovú zmes. Cesto preložíme a vytvoríme závin, ktorý prekrojíme na 4 časti a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Minizáviny potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť na 15 minút. Po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme dokým bude cesto chrumkavé.
  4. Podávame samotné alebo so šalátom.