Hubová polievka

Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom

Autor receptu: ellie17

Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké.* Je to taká tá polievka, ktorú si dám aj ako večeru, lebo zasýti, ale nebudem po nej unavená.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody.
  2. Šalotku nakrájame nadrobno, zemiaky na malé kocky.
  3. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme šalotku a krátko orestujeme.
  4. Pridáme čerstvé huby a cesnak, restujeme 5 minút.
  5. Pridáme scedené sušené hríby, zeleninový vývar a tymian.
  6. Prisypeme zemiaky, osolíme, prikryjeme a varíme 20 minút do zmäknutia.
  7. Odoberieme naberačku húb bokom (na dekoráciu) a z polievky vyberieme tymian.
  8. Polievku rozmixujeme dohladka, vmiešame smotanu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  9. Z pár sušených alebo upečených šampiňónov si rozmixujeme „prach“ na posypanie.
  10. Podávame s hubami odloženými bokom a chrumkavými chlebovými krutónmi.