Hubová polievka
Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom
Autor receptu: ellie17
Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké.* Je to taká tá polievka, ktorú si dám aj ako
večeru, lebo zasýti, ale nebudem po nej unavená.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody.
- Šalotku nakrájame nadrobno, zemiaky na malé kocky.
- V hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme šalotku a krátko orestujeme.
- Pridáme čerstvé huby a cesnak, restujeme 5 minút.
- Pridáme scedené sušené hríby, zeleninový vývar a tymian.
- Prisypeme zemiaky, osolíme, prikryjeme a varíme 20 minút do zmäknutia.
- Odoberieme naberačku húb bokom (na dekoráciu) a z polievky vyberieme tymian.
- Polievku rozmixujeme dohladka, vmiešame smotanu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- Z pár sušených alebo upečených šampiňónov si rozmixujeme „prach“ na posypanie.
- Podávame s hubami odloženými bokom a chrumkavými chlebovými krutónmi.