Hovädzie mäso

Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing hrajú prím. Ale občas zablúdim na YT a tam som našla aj tento. Či som si všetko zapamätala, neviem. Ale napíšem, ako som varila ja.

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Mäso umyjem, osuším v utierke a nakrájam na kocky.
  3. Do hrnca so silnejším dnom dám vyškvariť slaninu a škvarky vyberiem. Pridám 2 PL oleja a do výpeku dám mäso. Mäso sa má opiecť a nie dusiť. Ak máte malé dno, opekajte na dvakrát. Opečené mäso vyberiem na tanier, pridám lyžičku masla, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, chvíľu restujem, pridám opečené mäso, lyžičku pretlaku, tymian, rozmarín, bobkové listy a soľ podľa chuti. Kto má čerstvé bylinky, tak lepší je zväzok tymianu a rozmarínu. Chvíľu všetko restujem a pridám trocha múky na zahustenie omáčky a podlejem vínom. U mňa alkohol absentuje, dnes aj vývar, tak som podliala vodou.
  4. Vyškvarenú slaninu môžeme pridať, ja nemám rada, radšej ju zjem s chlebom. A nechám pomaly bublať 2-3 hodiny, kontrolujem či treba podliať, občas premiešam, až je mäso lahodne mäkké. Mala som menšie kocky a za 2,5 hodiny bolo mäkučké a tá omáčka veľmi chutná. Zväčša si dávam striedme porcie (skoro detské), dnes som ten úvodný tanier pomaly vychutnávala...skvelé jedlo. A pretože mám málo obrázkov, pridávam fotku z Lačnovského kaňona, kde sme boli na výlete. Krásny deň všetkým a dobrú chuť tomu, kto vyskúša :-).