Hovädzie mäso
Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa
veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing
hrajú prím. Ale občas zablúdim na YT
a tam som našla aj tento. Či som si
všetko
zapamätala, neviem.
Ale napíšem, ako som
varila ja.
4 porcie |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si:
- Mäso umyjem, osuším v utierke a nakrájam na kocky.
- Do hrnca so silnejším dnom dám vyškvariť slaninu a škvarky vyberiem. Pridám 2 PL oleja a do výpeku dám mäso. Mäso sa má opiecť a nie dusiť. Ak máte malé dno, opekajte na dvakrát. Opečené mäso vyberiem na tanier, pridám lyžičku masla, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, chvíľu restujem, pridám opečené mäso, lyžičku pretlaku, tymian, rozmarín, bobkové listy a soľ podľa chuti. Kto má čerstvé bylinky, tak lepší je zväzok tymianu a rozmarínu. Chvíľu všetko restujem a pridám trocha múky na zahustenie omáčky a podlejem vínom. U mňa alkohol absentuje, dnes aj vývar, tak som podliala vodou.
- Vyškvarenú slaninu môžeme pridať, ja nemám rada, radšej ju zjem s chlebom. A nechám pomaly bublať 2-3 hodiny, kontrolujem či treba podliať, občas premiešam, až je mäso lahodne mäkké. Mala som menšie kocky a za 2,5 hodiny bolo mäkučké a tá omáčka veľmi chutná. Zväčša si dávam striedme porcie (skoro detské), dnes som ten úvodný tanier pomaly vychutnávala...skvelé jedlo. A pretože mám málo obrázkov, pridávam fotku z Lačnovského kaňona, kde sme boli na výlete. Krásny deň všetkým a dobrú chuť tomu, kto vyskúša :-).