Pečené kurča
Kurča s implantátmi (fotorecept)
Autor receptu: vretienko
Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o stehienka a krídelká. Prsia ostávajú nepovšimnuté.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Kožu kurčaťa cez prsnú kosť opatrne narežeme, jemne stiahneme do strán, dbáme na to, aby sme ju príliš neporušili a prsia vyrežeme.
- Plnka:
Rožky nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, pridáme rozšľahané vajíčka, petržlenovú vňať posekanú nadrobno a premiešame. Cibuľku speníme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané pečienky, chvíľku restujeme, pridáme bujón, čierne korenie, trošku vody a 10 minút podusíme. Pridáme k namočeným rožkom a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby dosolíme. Ak je plnka riedka, zahustíme ju strúhankou. Kurča zo všetkých strán nasolíme a miesto chýbajúcich pŕs navrstvíme plnku.
- Natiahneme naspäť kožu a dôkladne zošijeme. Zvyšnou plnkou naplníme vnútro kurčaťa a pokračujeme už obvyklým naučeným spôsobom. Ja kurča uložím na pekáč, podlejem asi 1,5 dcl vody, posypem rascou a poukladám kúsky masla.
- Pečiem asi dve hodiny pri 200 °C, spočiatku prikryté, potom dopekám odokryté, podlievam a otáčam podľa potreby.