Pečené kurča

Kurča s implantátmi (fotorecept)

Autor receptu: vretienko

Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o stehienka a krídelká. Prsia ostávajú nepovšimnuté.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kožu kurčaťa cez prsnú kosť opatrne narežeme, jemne stiahneme do strán, dbáme na to, aby sme ju príliš neporušili a prsia vyrežeme.
  2. Plnka: Rožky nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, pridáme rozšľahané vajíčka, petržlenovú vňať posekanú nadrobno a premiešame. Cibuľku speníme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané pečienky, chvíľku restujeme, pridáme bujón, čierne korenie, trošku vody a 10 minút podusíme. Pridáme k namočeným rožkom a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby dosolíme. Ak je plnka riedka, zahustíme ju strúhankou. Kurča zo všetkých strán nasolíme a miesto chýbajúcich pŕs navrstvíme plnku.
  3. Natiahneme naspäť kožu a dôkladne zošijeme. Zvyšnou plnkou naplníme vnútro kurčaťa a pokračujeme už obvyklým naučeným spôsobom. Ja kurča uložím na pekáč, podlejem asi 1,5 dcl vody, posypem rascou a poukladám kúsky masla.
  4. Pečiem asi dve hodiny pri 200 °C, spočiatku prikryté, potom dopekám odokryté, podlievam a otáčam podľa potreby.