Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 11. novembra 2020

Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto ho ochutnal si hneď vypýtal recept :)

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
5-6 ks
 trocha
500 ml (pyré)
3-4 strúčiky
200 g strúhaný
3-4 lísky (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Stehná umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokvapkaný olivovým olejom. Cesnak a bazalku nasekáme a rovnomerne poukladáme na kúsky mäsa.

    Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme paradajkovým pretlakom asi do polovice výšky mäsa. Pomedzi to poukladáme ošúpané a nakrájané zemiaky , ktoré tiež osolíme. Prikryjeme alobalom a necháme v rúre piecť asi 1 hodinu na 180 °C.

  3. 3

    Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a necháme ešte trochu zapiecť na 200 °C. Môžeme ešte ozdobiť sviežou bazalkou.

Diskusia k receptu

pivonka
A ja som dnes vyskúšala, je to výborné. Rozmixovala som plechovku drvených rajčín, zemiaky si pustili šťavu a rozriedili pyré. Syr som mala len plátkový, ale našla som v chladničke toľko zatracované bambino, to sa v šťave rozpustilo a dobre ju ochutilo. Mala som výborný obed, vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia