Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Autor receptu: frommykitchendotcom
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený.
Takmer každý, kto ho ochutnal si hneď vypýtal recept :)
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Stehná umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokvapkaný olivovým olejom. Cesnak a bazalku nasekáme a rovnomerne poukladáme na kúsky mäsa.
- Zalejeme paradajkovým pretlakom asi do polovice výšky mäsa. Pomedzi to poukladáme ošúpané a nakrájané zemiaky , ktoré tiež osolíme. Prikryjeme alobalom a necháme v rúre piecť asi 1 hodinu na 180 °C.
- Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a necháme ešte trochu zapiecť na 200 °C. Môžeme ešte ozdobiť sviežou bazalkou.