Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. marca 2024
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept)
Foto: tejaja

Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času. Tak poďme na to.

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks horné
1 kg
500 g
1 dl
2 PL
2 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná potrieme harissou premiešanou s olejom a necháme marinovať asi 15 minút.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme domäkka. Scedíme a pučidlom rozmačkáme. Pridáme horúce mlieko a vymiešame na hustejšiu kašu.

    Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kyslú kapustu trocha vyžmýkame a premiešame s hubovým korením a soľou.

    Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymasteného pekáčika dáme polovicu kaše, na ňu rozložíme kyslú kapustu a zakryjeme druhou polovicou kaše.

    Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch položíme kuracie stehná, ktoré ešte posypeme kurkumou.

    Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme.

    Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poznámka: Hubové korenie si robím sama. Na jeseň, keď rastú podpňovky, ich nazbieram, mám ich veľmi rada. Klobúčiky použijem na prípravu jedál, ale nožičky, ktoré sú pevnejšie, nasuším a potom rozmixujem. Dám do sklenej dózy a mám vlastnú hubovú príchuť do jedál bez akýchkoľvek aditív.

Diskusia k receptu

sracz
Pre mňa "mňamka" na pohľadanie, milá @Tejaja a naviac obdivujem Tvoj hubový prášok. Robieval som ho podobne aj ja a používal naozaj často a úspešne! Hodnotím vysoko pozitívne, lebo ******* sa už prestali pridávať! Prajem krásne, úspešné dni plné chutí!
chemik
Tak takový pastierský "sheperd's pie" po našom mi vzbuzuje chutě už při čtení. Houbové koření resp. houbovou chuť úspěšně nahrazuji kostkou vynikajícího houbového bujonu Vitana.
tejaja
@sracz (19.3.2024 00:22) Ďakujem veľmi pekne. :) Vzhľadom k tomu, že mám záhradu v podstate v lese, nemám na záhrade a okolo nej o huby núdzu. A podpňovky (ale aj šampiňóny) mi rastú priamo na záhrade. Aj vám príjemnú chuť na dobré jedlá. :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia