Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času. Tak poďme na to.
4 porcie |
25 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie stehná potrieme harissou premiešanou s olejom a necháme marinovať asi 15 minút.
- Zemiaky ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme domäkka. Scedíme a pučidlom rozmačkáme. Pridáme horúce mlieko a vymiešame na hustejšiu kašu.
- Kyslú kapustu trocha vyžmýkame a premiešame s hubovým korením a soľou.
- Do vymasteného pekáčika dáme polovicu kaše, na ňu rozložíme kyslú kapustu a zakryjeme druhou polovicou kaše.
- Navrch položíme kuracie stehná, ktoré ešte posypeme kurkumou.
- Zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme.
- Poznámka: Hubové korenie si robím sama. Na jeseň, keď rastú podpňovky, ich nazbieram, mám ich veľmi rada. Klobúčiky použijem na prípravu jedál, ale nožičky, ktoré sú pevnejšie, nasuším a potom rozmixujem. Dám do sklenej dózy a mám vlastnú hubovú príchuť do jedál bez akýchkoľvek aditív.