Kuracie mäso

Kuracie stehná butter masala s plackami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme, nasekáme na menšie kúsky. Z jogurtu, citrónovej šťavy, cukru, cesnaku, zázvoru nasekaného najemno, červenej mletej papriky, čili papriky, kardamómu, kurkumy, anízu, ajwainu, soli, klinčekov a indickej sušenej mäty (všetko podľa chuti) pripravíme marinádu. Do nej vložíme nasekané mäso a marinujeme 1 deň.
  2. Na druhý deň mäso vyberieme, trochu očistíme od marinády a dáme piecť do rúry. Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch.
  3. Omáčka (všetky suroviny použijeme podľa chuti): Cibuľu a zázvor očistíme, nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme kokosový tuk, pridáme cibuľu so zázvorom, klinčeky, sušené semienka koriandra a všetko pomaly restujeme 15 minút. Pridáme kešu oriešky a restujeme ešte 10 minút. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky, kečup a restujeme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme zvyšnú marinádu z mäsa, podlejeme vodou a varíme 30 minút. Všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom, soľou, citrónovou šťavou a čerstvým nasekaným koriandrom.
  4. Placky so zemiakovou plnkou: Očistené zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, zomelieme s hrozienkami a kešu orechmi. Zmes dochutíme soľou, kurkumou, ghí maslom a koriandrom. Z múky, vajca, vody, cukru, soli a ajwainu pripravíme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát, ktorý pokrájame na štvorce. Tie naplníme zemiakovou plnkou. Naplnené placky vyprážame na tuku dozlatista a podávame s kurčaťom.