Kuracie prsia
Kuracie prsia s jesennou tekvicovou salsou a olivovo-citrónovým prelivom
Autor receptu: ellie17
Ide o netradičné spojenie šťavnatého
kuracieho mäsa s maslovou tekvicou,
sladkými hrozienkami a slanými
olivami.* Jemné pražené píniové oriešky
dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo
citrónová šťava a tekvicový olej celé
jedlo prepoja sviežou a zemitou
arómou. Šalotka, stopkový zeler a
paprika vytvárajú farebný zeleninový
základ, ktorý kontrastuje s jemným
mäsom.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia očistíme a osušíme. Osolíme, okoreníme.
Rozohrejeme panvicu s 1 PL olivového oleja a maslom.
Opekáme prsia z každej strany cca 5–6 minút, kým nebudú prepečené.
Necháme krátko odpočívať pod alobalom.
- Maslovú tekvicu predvaríme alebo podusíme 8–10 minút domäkka (na pare alebo v troške vody).
Na druhej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme šalotku, zeler a papriku. Restujeme 3–4 minúty.
Pridáme tekvicu, hrozienka a olivy. Premiešame a ohrievame 2–3 minúty.
Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- Píniové oriešky na suchej panvici jemne opražíme dozlatova (1–2 minúty).
- Do salsy primiešame tekvicový olej a petržlenovú vňať. Posypeme píniovými orieškami.
Podávame s nakrájanými kuracími prsiami.