Kuracie prsia

Kuracie prsia s jesennou tekvicovou salsou a olivovo-citrónovým prelivom

Autor receptu: ellie17

Ide o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami.* Jemné pražené píniové oriešky dodajú chrumkavosť, zatiaľ čo citrónová šťava a tekvicový olej celé jedlo prepoja sviežou a zemitou arómou. Šalotka, stopkový zeler a paprika vytvárajú farebný zeleninový základ, ktorý kontrastuje s jemným mäsom.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a osušíme. Osolíme, okoreníme. Rozohrejeme panvicu s 1 PL olivového oleja a maslom. Opekáme prsia z každej strany cca 5–6 minút, kým nebudú prepečené. Necháme krátko odpočívať pod alobalom.
  2. Maslovú tekvicu predvaríme alebo podusíme 8–10 minút domäkka (na pare alebo v troške vody). Na druhej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme šalotku, zeler a papriku. Restujeme 3–4 minúty. Pridáme tekvicu, hrozienka a olivy. Premiešame a ohrievame 2–3 minúty. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Píniové oriešky na suchej panvici jemne opražíme dozlatova (1–2 minúty).
  4. Do salsy primiešame tekvicový olej a petržlenovú vňať. Posypeme píniovými orieškami. Podávame s nakrájanými kuracími prsiami.