Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafranovým risottom

Rastislav Krampl
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021
Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafranovým risottom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks
40 lístkov
20 g
1 PL
Risotto:
1 PL
3 PL
1 ks malá
150 g (arborio alebo carnaroli)
1 g
100 ml
400 ml (alebo zeleninový)
2 PL strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozrežeme naboku v polovici a otvoríme, osolíme, okoreníme a naplníme lístkami medvedieho cesnaku a kúskom masla, opäť zatvoríme.

  2. 2

    Na horúcej panvici na oleji opečieme najprv prudko obe strany, následne opekáme na miernom ohni cca 5–6 minút z každej strany. Odložíme na teplé miesto do servírovania.

  3. 3

    Risotto: V malom hrnci necháme zovrieť biele víno so šafranom, odstavíme nabok. V inom hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, 1 PL masla a speníme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme ryžu a restujeme do sklovita. Zalejeme vínom so šafranom, necháme vsiaknuť do ryže a postupne za častého miešania podlievame vývarom. Takto postupne varíme a podlievame, kým ryža nevstrebe skoro všetku tekutinu.

  4. 4

    Po 15–20 minútach by mala mať ryža želanú konzistenciu, vmiešame parmezán, vypneme sporák a zjemníme 2 PL studeného masla – vmiešame už bez varu do krémovej konzistencie risotta.

  5. 5

    Risotto servírujeme na tanier s plnenými kuracími prsami, ktoré diagonálne nakrájame. Môžeme dozdobiť nasekanými lístkami medvedieho cesnaku a hoblinami parmezánu.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu