Kuracie kúsky na vínovom krupite

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
42 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Osolíme ich, okoreníme a pridáme nasekanú čili papričku. Pokvapkáme červeným vínom, olivovým olejom a premiešame s nasekaným rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Necháme v chladničke zakryté fóliou cez noc. Na druhý deň ich upečieme do chrumkava.
  2. Krupito: Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, celý strúčik cesnaku, nasypeme krúpy, premiešame, podlejeme bielym vínom a miešame, kým sa víno neodparí. Podlejeme vývarom a za občasného miešania varíme domäkka, podľa potreby dolievame vývar, podobne ako keď pripravujeme talianske rizoto. Pridáme smotanu, maslo, osolíme, okoreníme čerstvým drveným čiernym korením a vmiešame nasekaný stopkový zeler a nastrúhaný parmezán.
  3. Pri podávaní položíme na krupito opečené kuracie mäso, ozdobíme zeleninovými čipsami, hoblinami parmezánu a čerstvým rozmarínom.