Vyprážané kuracie rezne
Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Autor receptu: redakcia
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale.* Chuť mu pridáva parmezán, ktorý je
primiešaný do strúhanky.
Postup
- Kuracie prsia rozkrojíme na štyri
plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme
a potrieme jogurtom. Potom ich
obalíme v strúhanke zmiešanej s parmezánom a na prepustenom masle vypražíme
dozlatista.
- Paradajky a čakankové puky prekrojíme na polovicu. Na panvici zahrejeme olej. Najskôr na ňom opečieme čakanku.
Keď trochu zmäkne, pridáme na panvicu
aj paradajky, strúčiky cesnaku a tymian.
Osolíme, okoreníme a krátko opečieme.
Primiešame pesto a podávame s rezňom.