Vyprážané kuracie rezne

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Autor receptu: redakcia

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale.* Chuť mu pridáva parmezán, ktorý je primiešaný do strúhanky.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia rozkrojíme na štyri plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme jogurtom. Potom ich obalíme v strúhanke zmiešanej s parmezánom a na prepustenom masle vypražíme dozlatista.
  2. Paradajky a čakankové puky prekrojíme na polovicu. Na panvici zahrejeme olej. Najskôr na ňom opečieme čakanku. Keď trochu zmäkne, pridáme na panvicu aj paradajky, strúčiky cesnaku a tymian. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Primiešame pesto a podávame s rezňom.