Šampiňónová polievka
Šampiňónová polievka

Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. septembra 2023

Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k nej pripravíte pošírované, teda stratené vajíčko, bude to Zobraziť celý popisJednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k nej pripravíte pošírované, teda stratené vajíčko, bude to luxusné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
2 strúčiky
1/2 ČL (alebo čerstvé lístky)
6 PL
80 ml
600 ml
250 ml
Pošírované vajíčka:
4 ks
3 PL
Na podávanie:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. V hrnci na oleji opečieme najprv šampiňóny, asi štvrtinu odoberieme a odložíme bokom.

  2. 2

    K šampiňónom pridáme cibuľu a cesnak, tymian a ešte ďalej opekáme. Podľa chuti doplníme soľou a korením.

  3. 3

    Podlejeme vínom, vývarom a smotanou a privedieme do varu. Na miernom ohni polievku varíme 15 minút. Potom polievku rozmixujeme.

  4. 4

    Na pošírované vajíčka zohrejeme v hrnci vodu. Pridáme do nej ocot.

  5. 5

    Vajíčko rozklepneme do misky. Vriacu vodou zamiešame, aby vznikol vír a vajíčko opatrne vlejeme do vriacej vody. Bielok musí obaliť žĺtok.

  6. 6

    Na miernom ohni varíme asi 3 minúty a potom dierovanou naberačkou vyberieme.

  7. 7

    Polievku servírujeme do misiek, vložíme opečené odložené šampiňóny, pošírované vajíčko a môžeme posypať petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebovými čipsami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia