Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom videorecept
Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k nej pripravíte pošírované, teda stratené vajíčko, bude to Zobraziť celý popisJednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k nej pripravíte pošírované, teda stratené vajíčko, bude to luxusné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL (alebo čerstvé lístky) | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 80 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pošírované vajíčka: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na podávanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. V hrnci na oleji opečieme najprv šampiňóny, asi štvrtinu odoberieme a odložíme bokom.
- 2
 K šampiňónom pridáme cibuľu a cesnak, tymian a ešte ďalej opekáme. Podľa chuti doplníme soľou a korením.
- 3
 Podlejeme vínom, vývarom a smotanou a privedieme do varu. Na miernom ohni polievku varíme 15 minút. Potom polievku rozmixujeme.
- 4
 Na pošírované vajíčka zohrejeme v hrnci vodu. Pridáme do nej ocot.
- 5
 Vajíčko rozklepneme do misky. Vriacu vodou zamiešame, aby vznikol vír a vajíčko opatrne vlejeme do vriacej vody. Bielok musí obaliť žĺtok.
- 6
 Na miernom ohni varíme asi 3 minúty a potom dierovanou naberačkou vyberieme.
- 7
 Polievku servírujeme do misiek, vložíme opečené odložené šampiňóny, pošírované vajíčko a môžeme posypať petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebovými čipsami.
Tiež Šampiňónová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu