Karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka so smotanou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrá­jame. Vo veľkom hrnci ro­zohrejeme maslo a dosklovita na ňom opražíme najemno na­krájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list a tymian. Restujeme asi 5 mi­nút.
  2. Prilejeme vývar a varíme do zmäknutia. Vyberieme bobkový list a stonky ty­mianu, dohladka rozmixujeme. Polievku položíme na mierny oheň, pridáme smotanu, mletý muškátový oriešok, soľ podľa chuti a čerstvo zomleté čierne korenie.
  3. Polievku rozdelíme do ta­nierov, pridáme čerstvo namleté korenie a kocky opečeného toastového chleba.