Krémová kačacia polievka

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na hrubšie rezance a necháme na utierke obschnúť.
  2. Rozpálime dobre hrniec a na lyžici oleja opečieme zo všetkých strán skelet z kačice a nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler (pol mrkvy a póru odložíme). Pridáme rozkrojenú cibuľu a korenie a po chvíľke zalejeme studenou vodou a osolíme. Necháme zovrieť a pridáme stonkový zeler. Stiahneme var, pozbierame penu a necháme variť tiahnutím aspoň 2 hodiny.
  3. Po 2 hodinách pridáme umyté hydinové drobky. Varíme do zmäknutia drobkov. Vývar scedíme, skelet oberieme a drobky nakrájame. Všetko vrátime do vývaru.
  4. Na panvici rozohrejeme maslo a na miernom ohni restujeme na rezančeky nakrájanú mrkvu, neskôr pridáme na rezančeky nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
  5. Do kačacieho vývaru vložíme variť na 2 minúty rezance, potom prilejeme smotanu, ochutíme muškátovým orieškom a vložíme aj restovanú zeleninu. Necháme krátko prejsť varom a prípadne dochutíme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.