Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou fotorecept
Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 18. januára 2019
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 18. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny vývar. Z hotového vývaru vyberieme kačku a zeleninu.
- 2
Z kačacej masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom. Prevaríme a zjemníme smotanou. Zeleninu nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
- 3
Mäso z upečenej kačky oberieme.
- 4
Kačacie mäso, pečeň, sendvič, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu pomelieme. Pridáme strúhanku, vajce vypracujeme na hladkú masu a dochutíme soľou a korením.
- 5
Z masy rukami vytvarujeme knedličky a varíme ich v osolenej vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu