Králik na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to nemá kto doraziť. Tak som sa rozhodol, že ho použijem na varenie králika. Verte a čí nie ono je to ohromné.

6 - 8
porcií
40 minút minút
príprava
100 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Do malého hrnca dáme variť červene víno s vodkou a pridáme korenie na divinu vylepšené čerstvo pomletím novým korením s borievkami, klinčekmi a celou škoricou. Ak sa to začne vrieť pridáme sušené ovocia chvíľu povaríme to nám vsiakne víno tak zalejeme vodou a odstavíme. Necháme vychladnúť .
  2. Králika očistíme naporcujeme osolíme dáme do hrnca pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiac a cesnak na plátky. Vlejeme tam uvarené víno s ovocím riadne premiešame nech sa cesnak a cibuľa dostane ku všetkým kúskom, ktoré musia byť ponorené. Necháme postať 24 hodín.
  3. Na druhy deň králika dáme na pekáč aj s marinádou. Prilejeme vývar a posypeme 1KL mletým čiernym korením pečieme pri 180°C asi 70 minút prikryté ( podľa typu rúry) a potom asi 20 minút odokryte nech za to zapečie. Kto chce môže na zaver mäso vytiahnuť výpek rozmixovať späť mäso vložiť a podávať s knedľou a kapustou. Ja som sa stým neuspokojil vymyslel som iné.
  4. Počas pečenia si udusíme kapustu s cviklou a mrkvou. V hrnci podusíme na oleji červenú cibuľu na ňu dáme nakrájanú na drobno cviklu s mrkvou a kapustou a dusíme. Keď nám po čase sa zmenší objem pridáme rascu,MČK, prelisovaný cesnak, soľ a trochu anízu. Keď je kapusta aj cvikla mäkka pridáme ocot s cukrom a chvíľu ešte podusíme. Ak treba ešte dochutíme a odstavíme.
  5. Tak a môžme podávať ja som k tomu použil dvoj kašu( zo surovín zajkovho jedalnička) tu opíšem na budúce, ako tele novelu. Takže dobrú chuť želám.