Bravčové karé
Kotleta pražského údenára (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti
veľmi chutné jedlo.* Odporúčam všetkým.
Postup
- Karé, ak máme v celku, nakrájame na rezne. NEKLEPAŤ! Môže sa použiť aj s kosťou ako rebierko, ja som mal bez kosti. Párky radšej kvalitnejšie s obsahom mäsa.
- Párky pokrájame na kolieska, šunku na rezance a šampiňóny na plátky.
- Osolené a okorenené rezne prudko opečieme na troške oleja...
- ...a dáme do vhodného pekáča. Položíme naň kúsky masla, prikryjeme, a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 30 minút domäkka.
- Potom pridáme do výpeku z mäsa kúsok masla a orestujeme nakrájané šampiňóny, šunku a párky.
- Zaprášime hladkou múkou, orestujeme a zalejeme vývarom, aby bola zmes ponorená.
- Krátko povaríme a pridáme obidve zmiešané smotany. Varíme asi 5 minút. Potom dochutíme podľa chuti soľou a citrónovou šťavou. So soľou opatrne, slaný je výpek z mäsa, párky aj šunka.
- Upečené mäso vyberieme z pekáča, naservírujeme, pridáme omáčku a môžeme podávať.
- Podávame s knedľou alebo cestovinou.