Rascová polievka

Kmíňanka (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame kmín.

Postup

  1. V hrnci urobím z oleja, múky a s celou rascou hnedú zápražku. Zalejem studenou vodou a za stáleho miešania varím 20 minút.
  2. Následne pridám vopred namočené nalámané sušené hríby, ovsené vločky, krupicu aj s vodou, v ktorej sa huby močili. Podľa potreby ešte dolievam vodu. Pridám mletú rascu, osolím, okorením. Varím za občasného miešania.
  3. Keď sú huby a vločky takmer uvarené, dávam do polievky nastrúhanú koreňovú zeleninu, aby sa tiež uvarila.
  4. Potom chutnám, dosolím a pridám polievkové korenie podľa vlastnej chuti.