Foto: izabella929
Tieto slivky si odkladám každý rok. Sú vynikajúce, preto, že nie sú premočené sirupom a môžu sa použiť do koláčov, pirôh, slivkových guliek, používam Zobraziť celý popisTieto slivky si odkladám každý rok. Sú vynikajúce, preto, že nie sú premočené sirupom a môžu sa použiť do koláčov, pirôh, slivkových guliek, používam ich aj do štrúdlí..sú presne také chuťou, ako počas leta..zostanú pevné a dajú sa dobre pokrájať do plniek..
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
tento recept sa vzťahuje na akékoľvek množstvo sliviek. ..tiež sa môžu použiť slivky, podľa vlastného uváženia...zvykla som odkladať bystrické, ale tento rok nemám, tak som použila červené ringloty..najprv som ich obrala..
-
2
poriadne umyla vo viacerých vodách..
-
3
odkôstkovala...prípadne sa môžu pokrájať na menšie kúsky...ja to iba rozpolím a krájam si potom, podľa toho na čo ich použijem...
-
4
natlačila som do pohárov toľko, koľka sa vmestí, bez poškodenia a zorpučenia...
-
5
do každého pohára zarovnanú 1 lyžicu cukru..
-
6
pridala 1 lyžicu studenej vody..
-
7
zatvorila a vysterilizovala...na 70 st. iba 15 min..dať do police a hotovo...
-
8
pokiaľ to vyskúšate, čo veru nie je veľa roboty, určite oceníte ich kvalitu...a prajem vám dobrú chuť..
už dávno sa mi nič zavárané nepokazilo, takže to bolo pre mňa veľké nemilé prekvapenie
V 1. rade dakujem za recept a v 2. rade Ta srdecne pozdravujem. Mame nadnadurodu sliviek, aku sme uz roky nemali. Tvoj recept sa naramne hodil, je jednoduchy a vyborny.