Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút.
- 2
Závin: Na urestovanú cibuľu s cesnakom pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Necháme trochu vychladnúť a pridáme nasekané oškvarky a vajce. Všetko premiešame a položíme na vyvaľkaný plát cesta, zrolujeme, potrieme vajíčkom a dáme piecť.
- 3
Omáčka: Z hnedého cukru pripravíme karamel, do ktorého vylejeme pivo a necháme omáčku vyvariť do prijateľnej hustoty.
Tiež sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu