Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Foto: hame
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
600 g |
|
2 ks (uvarené natvrdo) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL (čerstvo nastrúhaný) |
|
1 zväzok |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút, zlejeme, opláchneme studenou vodou a necháme bokom. Zázvor olúpeme a nastrúhame, cibuľky nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno. Z paradajok vyberieme zrniečka a nakrájame ich na kocky.
- 2
Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme zázvor, cesnak a cibuľku. Necháme zmäknúť. Okoreníme karí korením, pridáme paradajky, nakrájanú chilli papričku a zalejeme šťavou z citróna. Premiešame a necháme prehriať.
- 3
Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, scedený hrášok a polovicu nasekaných koriandrových lístkov. Premiešame a odstavíme. Na každú porciu dáme kúsok údenej ryby a dve štvrtinky vajíčka natvrdo. Podávame s bielym jogurtom ochuteným zvyšným koriandrom, lyžicou citrónovej šťavy a soľou.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cinska zmiesana s juznou aziou - Nonya. Filipiny so spanielskom, vietnam s francuzskom atd...
po slovensky kurkuma