Karfiolové karí
Karfiolové karí

Karfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 3. marca 2022

Vegetariánske jedlo s indickou inšpiráciou, plné bielkovín a kombinácií mnohých korenín.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

1 ks
200 g (z konzervy)
200 g
1 PL
300 g
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 hrsť
300 ml
2 PL
1 ks
1 ČL
1 ks
1 ČL
1 PL
1 ČL nastrúhaný
1 ČL prelisovaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrej si rúru na 220 °C. Karfiol natrhaj na malé floretky a spolu s cícerom a na kocky nakrájaným syrom vlož do plechu na pečenie. Zalej olejom spolu s jogurtom, pridaj soľ, korenie, papriku, rímsku rascu, kurkumu a dôkladne všetko spolu premiešaj. Vlož piecť do rúry pod gril na 20 minút.

  2. 2

    Do malej nádoby/pohára s vodou daj namočiť kešu. Po 30 minútach ho spolu s vodou premixuj na mixéri.

  3. 3

    V hlbokej panvici roztop ghee a pridaj orestovať na kocky nakrájanú cibuľu, spolu s horčicovými semiačkami, škoricou a kardamómom. Po minútke pridaj paradajovú pastu, nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak. Restuj ďalšiu minútu. Zalej vodou s premixovaným kešu mliekom a dochuť soľou a korením (samozrejme ak chceš, tak aj s čili). Za občasného miešania var na miernom plameni asi 10 minút.

  4. 4

    Nakoniec tútu zmes vlej na plech s karfiolom, všetko dobre premiešaj a vlož do rúry na posledných 5 minút.

  5. 5

    Podávaj buď s ryžou, alebo s naan chlebíkom.

  6. 6

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha