Karfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu videorecept
Vegetariánske jedlo s indickou inšpiráciou, plné bielkovín a kombinácií mnohých korenín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: blogbusker
Suroviny
1 ks |
|
200 g (z konzervy) |
|
200 g |
|
1 PL |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 hrsť |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL nastrúhaný |
|
1 ČL prelisovaný |
|
Postup
-
1
Predhrej si rúru na 220 °C. Karfiol natrhaj na malé floretky a spolu s cícerom a na kocky nakrájaným syrom vlož do plechu na pečenie. Zalej olejom spolu s jogurtom, pridaj soľ, korenie, papriku, rímsku rascu, kurkumu a dôkladne všetko spolu premiešaj. Vlož piecť do rúry pod gril na 20 minút.
- 2
Do malej nádoby/pohára s vodou daj namočiť kešu. Po 30 minútach ho spolu s vodou premixuj na mixéri.
- 3
V hlbokej panvici roztop ghee a pridaj orestovať na kocky nakrájanú cibuľu, spolu s horčicovými semiačkami, škoricou a kardamómom. Po minútke pridaj paradajovú pastu, nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak. Restuj ďalšiu minútu. Zalej vodou s premixovaným kešu mliekom a dochuť soľou a korením (samozrejme ak chceš, tak aj s čili). Za občasného miešania var na miernom plameni asi 10 minút.
- 4
Nakoniec tútu zmes vlej na plech s karfiolom, všetko dobre premiešaj a vlož do rúry na posledných 5 minút.
- 5
Podávaj buď s ryžou, alebo s naan chlebíkom.
- 6
Instagram: walrus.buko
Tiež karfiolové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne tiež, toto je moja chuť.
Paneer sa dá kúpiť už aj v kauflande. A teda balkánsky syr nie je podľa mňa dobra náhrada. Paneer je chuťovo iný ako balkánsky syr. Skôr by som dal halloumi alebo tofu.