Kačica na mede a víne z červenou kapustou a zemiakovou knedľou

gulio - fotkagulio, 5. decembra 2010

Tak tento recept je pre ozajstných gurmánov a fajnšmekrov. (čiže asi pre všetkých)

Suroviny

1  ks
100-200 g
30 g
1 hrsť
podla chuti
300 ml
100 g
200 ml
1 hlávka
150 g
250 g
podla chuti
podla chuti
asi 2-3  PL, domáca
70-80 g,sušené
500 g, uvarené v šupke
100-150 g
2-3 ks
60-80 g
podla chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1.Očistenú kačicu dôkladne osolíme z vonku aj z vnútra,okoreníme mletím korením,tymianom,kmínom a prelejeme medom. 2.vložíme do pekáča podlejeme červeným vínom,vodou a necháme na noc odležať. 3.po odležaní pečieme pri 200 stupňoch asi 20 min.potom kačicu zakryjeme alobalom alebo pekáčom a pečieme asi 2 hod. pri 165-170 stupňoch.V priebehu pečenia kačicu podlievame výpekom aj vínom podla potreby. Pred koncom pečenia odklopíme pekáč(alebo alobal) a dopekáme do zlatova!

  2. 2

    Dusená červená kapusta. 1.Na masti opečieme cibuľku do sklovita a pridáme nakrájanú na slížiky červenú kapustu prisypeme cukor a necháme jemne skaramelizovať.Pridáme nakrájané sušené slivky podlejeme trochu vodou a octom a dusíme do mäkka. 2.Pred dokončením pridáme nastrúhané jablká a krátko podusíme dochutíme solou prípadne octom a cukrom.

  3. 3

    Zemiakové knedle. 1.Zemiaky olúpeme a nastrúhame (alebo si ich prelisujeme) pridáme hrubú múku,vajíčko, majoránku, a orestovanú slaninku,sol a čierne mleté korenie. (môžeme pridať aj 2-3 stručky cesnasku potom budeme mať cesnakové knedle) 2.Cesto si dôkladne a rýchle vypracujeme,vytvoríme si valčeky ktoré varíme 15-20min v mierne osolenej vode.(môžeme ich robiť aj na pare) 3.Po vychladnutí ich krájame ako klasickú knedľu Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

gulio
Nie neotáčam ani nepretáčam len pri podlievaní ju pridvihnem aby sa výpek dostal aj pod ňu kačica sa tak pekne upečie.
jaguar
Neviem ako bolo naložene s tou kapustou pokračovanie pripravy, dochutenia.. Ďakujem