Kačacie stehná
Kačacie stehná

Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 16. októbra 2020
Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
4 ks
2 strúčiky
1 ks
 (prípadne olej)
Dusená červená kapusta:
700 g
40 g
1 ks
Zemiakové knedle:
800 g
350 g
2 ks
 (na opečenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, pridáme strúčiky cesnaku, ktoré jemne rozpučíme, tymian a zalejeme roztopenou kačacou masťou alebo olejom, zakryjeme alobalom a konfitujeme v rúre pri teplote 100 stupňov zhruba 4–5 hodín. Keď sú stehna hotové, vyberieme ich z masti a položíme na čistý plech. Dáme ešte zapiecť do chrumkava pri teplote 200 °C.

  2. 2

    Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu, a keď sa táto vyparí, kapustu podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť pomarančovou šťavou alebo ovocným octom a brusnicami.

  3. 3

    Zemiakové knedle: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, zasypeme zvyškom múky, osolíme, dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej vode 15–20 minút. Uvarené knedle nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame so stehnom, s kapustou a s lokšou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre