Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s teriyaki redukciou a bao knedličkami

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
SushiYa Atelier v Rovinke, 20. augusta 2022
Kačacie prsia s teriyaki redukciou a bao knedličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

2 porcie
100 ml
20 g
Knedličky:
500 g
1 kocka
20 g
10 g
125 ml
125 ml
1 ks
Na potretie:
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, okoreníme, a v sous–vide variči varíme hodinu pri 67 stupňoch.

  2. 2

    Medzitým urobíme knedle. Zmiešame vodu, mlieko, droždie a cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme múku, soľ a vajce. Cesto dobre vymiešame dohladka, zakryjeme a necháme 40 minút kysnúť. Z nakysnutého cesta urobíme knedličky, uložíme ich na olejom potreté sito a nad parným kúpeľom ich necháme 25 minút pariť.

  3. 3

    Teriyaki omáčku dáme variť a zredukujeme, podľa chuti dochutíme soľou, cukrom.

  4. 4

    Kačacie prsia podávame s omáčkou a knedličkami. Posypeme nasekanými arašidmi.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha