Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 29. januára 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
25 g |
|
Tekvica: | |
1 kg |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
Omáčka: | |
100 g |
|
500 ml |
|
50 g |
|
100 g |
|
25 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi 7 minút, aby sa prepiekla. Potom preložíme na plech, potrieme medom a dopečieme v rúre. Pečieme asi 6–7 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme 5 minút odležať a potom nakrájame.
- 2
Tekvica: Maslovú tekvicu očistíme a nakrájame na malé kocky veľkosti 1 cm. Restujeme asi 10 minút na miernom plameni na masle, posolíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme baby špenát a odložíme zo sporáka.
- 3
Omáčka: Do hrnca nalejeme omáčku demi glace, pridáme figový džem, na malé kocky nakrájaný zázvor a zázvorový sirup. Keď sa zmes začne variť, pridáme sušené figy a varíme ešte 30 minút. Potom figy vyberieme, rozrežeme na polovice a omáčku varíme, kým sa nám nezdá dosť hustá. Precedíme ju, prelejeme ňou kačacie prsia a servírujeme s tekvicou.
Tiež kačacie prsia:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu